Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Passie voor het vak, maar weinig animo voor bestuursrol

Zorgmanagers hebben passie voor hun vak. Niettemin is de zorgsector weinig ambitieus. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Over de top’ van Twynstra Gudde Interim Management onder 600 leidinggevenden tussen 30 en 40 jaar, onder wie 100 zorgmanagers.

Opvallend is de drijfveer ‘passie’ van managers in de zorgsector om de top te bereiken. Passie voor het vak is voor bijna driekwart van deze managers belangrijk, in tegenstelling tot 41 procent van de jonge managers in alle sectoren. Het belangrijkste motief voor beide groepen is echter hetzelfde: uitdaging.

Toekomstige bestuursfunctie

Bijna tachtig procent van de zorgmanagers wil niet meer dan veertig uur werken om een topfunctie te bereiken. Voor eenzelfde percentage is een goede balans tussen werk en privé de belangrijkste ambitie. Slechts achttien procent van de jonge zorgmanagers voelt voor een toekomstige bestuursfunctie. Onder de managers die toch de top willen bereiken wordt hard gewerkt, terwijl dit opvallend genoeg pas op de vierde plaats staat als een succesvolle manier om aan de top te komen. Het omgekeerde geldt voor netwerken: zorgmanagers zetten dit bovenaan de lijst van goede manieren om hogerop te komen. Maar zonder kennis van de sector kom je er niet, vinden de zorgmanagers. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Het rapport ‘Over de top’

Bestuurders geleid door persoonlijke motieven

Bestuurders moeten leren simultaan schaken

Regisseur in een systeem

‘Veel ziekenhuisdirecteuren worden gedoogd’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.