Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pathologie op afstand in Brabantse ziekenhuizen

Mario Gibbels
De Stichting Laboratoria voor Pathologie en Medische Microbiologie (PAMM) kan voortaan vriescoupes diagnosticeren op afstand. De PAMM faciliteert onder andere het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven en het MMC te Veldhoven.

Het project is mogelijk gemaakt door Tandberg en MediVisual. De PAMM is gehuisvest in het Catharina ziekenhuis en de stichting heeft op beide locaties Tandberg apparatuur staan. Hiermee kunnen pathologen van PAMM een vriescoupe op afstand beoordelen of het weefsel van een patiënt goed- of kwaadaardig is. Dit gebeurt real-time en in High Definition en niet met behulp van een scan van de vriescoupe, die ongeveer 25 minuten duurt.

Pathologen begeleiden de pathologie analist die de vriescoupe prepareert uit verdacht weefsel van een patiënt via videoconferencing apparatuur en een macroscopie opstelling. Pathologen maken voor de diagnose gebruik van een microscoop die met een joystick op afstand volledig bestuurbaar is. De beelden komen binnen via de HD-schermen van Tandberg. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.