Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënt meer invloed bij zorginkoop

De Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) en zorgverzekeraar Menzis willen hun pilot zorginkoop waarbij ook patiënten betrokken zijn, uitbreiden tot landelijk niveau. Iris van Bennekom van de NPCF en Roger van Boxtel van Menzis ondertekenden gisteren hiertoe een convenant.

In het pilot-project zorginkoop met vijf ziekenhuizen in de regio Groningen zijn de wensen van vier specifieke patiëntengroepen geïnventariseerd en gebruikt in het inkoopbeleid van Menzis. Dit gebeurde voor de ziektes prostaatkanker, borstkanker, de ziekte van Duchenne en voor kankerpatiënten met een stoma. De verzekeraar wil nu de pilot als voorbeeld nemen voor landelijk beleid en uitbreiden met meer ziektebeelden.

Volgens Menzis is het voordeel dat ze gerichter zorg kunnen inkopen. De resultaten van de pilot neemt de verzekeraar mee in hun zogeheten Behandelwijzer. Menzis investeert over 2007, 2008 en 2009 rond de € 1 miljoen in het project. (Huisartsvandaag.nl)

Lees ook:

NPCF tipt onmondige patiënt

Menzis beloont deelnemers Zorg voor Beter

Artsen huiverig over Menzis-centra

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.