Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënt Wadden ’s nachts eerder in ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Patiënten op de Waddeneilanden die 's nachts acute hulp nodig hebben, kunnen over twee jaar sneller naar een ziekenhuis op het vasteland worden gebracht. Defensie zet daartoe vanaf 2012 andere helikopters in.
Patiënt Wadden 's nachts eerder in ziekenhuis

Dankzij deze NH-90-helikopter kan iemand binnen twintig minuten worden vervoerd. Dat is nu overdag ook al het geval. Maar ’s nachts hebben de huidige Agusta-helikopters van de zogeheten Search and Rescue-eenheid (SAR) meer tijd nodig en duurt het patiëntenvervoer een uur. Alleen bij zeer extreme weersomstandigheden of als helikopters om een andere reden niet inzetbaar zijn, wordt een patiënt met de boot vervoerd, aldus een woordvoerster van Defensie.

Acuut patiëntenvervoer

Op Terschelling hebben diverse partijen woensdag hun handtekening gezet onder afspraken over het acute patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden. De nieuwe helikopters staan hiervoor straks dag en nacht klaar in Den Helder. Nu staan de SAR-toestellen, die in de afgelopen decennia circa 4500 patiënten hebben vervoerd, nog in Leeuwarden. (ANP)

Lees ook:

Achmea wil concurrentie in ziekenvervoer

MCL moet tien miljoen bezuinigen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.