Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Patiënt wil ziekenhuisbed niet verlaten

Mark van Dorresteijn
Een 36-jarige man uit Culemborg is woensdagavond aangehouden, omdat hij zijn ziekenhuisbed in het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel niet wilde verlaten.
Patiënt wil ziekenhuisbed niet verlaten

De man was woensdag ontslagen, maar weigerde te vertrekken omdat hij naar zijn zeggen nergens anders heen kon. Hij misdroeg zich vanuit zijn bed tegen andere patiënten, die vonden dat hij moest vertrekken.

Politie

Nadat de gealarmeerde politie enige aandrang gebruikte, kwam de Tielenaar uit bed, maar eenmaal op de gang zette hij het op een lopen. Agenten wisten hem uiteindelijk naar de uitgang te krijgen, maar dat gebeurde onder luid gescheld. De Culemborger beledigde agenten zodanig dat hij werd meegenomen naar het bureau voor een proces-verbaal.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dit had niet anders opgelost kunnen worden? Is onderzocht of deze man inderdaad geen plek had om naar toe te gaan.Er is ook nog zoiets als een sociale indicatie en begrip.
    Maatschappelijk werkers zijn al wegbezuinigd in ziekenhuizen, maatschappelijke opvang is en wordt wegbezuinigd als het aan dit kabinet ligt. Invoering eigen bijdrage GGZ op komst waardoor er weer meer zorgmijders zullen komen. Dit soort incidenten zullen steeds vaker voorkomen vrees ik en op het bordje van de zorgverleners komen te liggen. Je moet er maar zin in hebben nog voor politieagent te spelen?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.