Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Patiënten doen aangifte tegen VUmc en Eyeworks

Mark van Dorresteijn
Zeker drie patiënten doen aangifte tegen het Amsterdamse ziekenhuis VUmc, behandelend artsen en producent Eyeworks omdat ze tegen hun zin gefilmd zijn op de spoedeisende hulp. Een aantal anderen overweegt aangifte. Dat heeft advocaat Peter Plasman laten weten.
Patiënten doen aangifte tegen VUmc en Eyeworks

Het VUmc en Eyeworks maakten de opnames voor het inmiddels geschrapte RTL4-programma ’24 uur: tussen leven en dood’. Hierover ontstond ophef toen het programma Nieuwsuur vorige week een man opvoerde wiens dochter pas achteraf hoorde dat ze gefilmd was. Plasman lichtte de aangifte zaterdagavond toe in Nieuwsuur.

Kwaad is al geschied

“Met de opnames is het beroepsgeheim van artsen geschonden”, aldus Plasman. “Dat het programma nu geschrapt is, doet daar niks aan af. Het kwaad is al geschied.” Eerder lieten al onder meer de artsenfederatie KNMG en patiëntenorganisatie NPCF weten dat er nooit gefilmd had mogen worden zonder toestemming vooraf van de patiënten.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP – Lex van Lieshout)

Lees ook:

“VUmc kreeg geen geld van Eyeworks”

Excuses VUmc om fout met tv-opnames

Inspectie wil opheldering van VUmc

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.