Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten gespecialiseerde ziekenhuizen meest loyaal

Patiënten van academische ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra en gespecialiseerde ziekenhuizen zijn erg loyaal. Dit in tegenstelling tot patiënten van algemene en topklinische ziekenhuizen. Ook patiënten die zijn opgenomen, zijn iets loyaler dan patiënten die alleen een poliklinische behandeling hebben gehad.

Dit blijkt uit recent onderzoek van independer.nl, waarin klantloyaliteit wordt gemeten. De vraag die werd gesteld was: ‘Hoe waarschijnlijk is het dat u dit ziekenhuis bij een vriend of collega zult aanbevelen?’ Ruim 14.000 mensen deden mee aan het onderzoek.

Specialismen

Independer.nl kan nog niet bekendmaken welke specifieke ziekenhuizen het goed doen, maar heeft wel de scores per specialisme uitgewerkt. Ex-patiënten van neurologie, revalidatiegeneeskunde en dermatologie zijn het loyaalst aan het ziekenhuis dat hen behandelde. Kaakchirurgen worden het minst aan een vriend aanbevolen, net als plastisch chirurgen en oncologen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Marketing steeds belangrijker voor ziekenhuis

Diakonessenhuis meet patiënttevredenheid met zuil

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.