Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten Havenziekenhuis ziek na operatie

Redactie Zorgvisie
Dertig patiënten die donderdag en vrijdag in het Havenziekenhuis Rotterdam zijn geopereerd, zijn teruggeroepen voor onderzoek. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis zondag laten weten. Alle operaties in het ziekenhuis zijn voorlopig uitgesteld.

Het Havenziekenhuis riep de patiënten terug na klachten van patiënten die kort na de operatie ernstig ziek zijn geworden. Op dit moment liggen nog zeven van de betrokken dertig patiënten in het ziekenhuis. Twee van hen verkeren in kritieke toestand. De patiënten zijn mogelijk ziek geworden als gevolg van een infectie.

Onderzoek

Alle operatiekamers zijn voorlopig gesloten. Omliggende ziekenhuizen nemen spoedoperaties over. Poliklinische ingrepen vinden wel gewoon plaats in het Havenziekenhuis. Het ziekenhuis is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de problemen en heeft Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte gesteld. (ANP)

Lees ook:

Opereren in astronautenpak

Operatieverbod voor IJsselmeerziekenhuizen

Operatiekamers Medisch Spectrum Twente onveilig

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.