Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten in Martini Ziekenhuis kijken WK in ‘skybox’

Mark van Dorresteijn
Op de vijfde etage van het Martini Ziekenhuis in Groningen is een speciale skybox waar het WK voetbal gekeken kan worden. “Vanwege de ligging mag bij een doelpunt naar hartelust worden gejuicht”, laat het ziekenhuis weten.
Patiënten in Martini Ziekenhuis kijken WK in 'skybox'

Tijdens de eerste wedstrijd van Oranje zat de skybox helemaal vol met voetbalfans, waaronder ook enkele patiënten in bed. De skybox, een cadeau van FC Groningen, bleek tijdens de eerste wedstrijd een groot succes. Vanwege de drukte moesten enkele fans zelfs buiten de ‘viptribune’ de wedstrijd volgen. Het ziekenhuis laat weten dat ook komende wedstrijden worden uitgezonden in de skybox.

Voetbalfeest

Volgens bestuursvoorzitter Hans Feenstra past deze extra service tijdens de WK bij het thema ‘gastvrijheid’ dat dit jaar centraal staat in het Martini: “We halen voor onze patiënten op diverse manieren de buitenwereld binnen. Niet alleen met kunst of een scherm bij het bed, maar ook met dit soort aanvullende initiatieven. Patiënten en hun bezoek kunnen samen van het WK genieten in een sfeer die positief, sportief en ontspannend is en afleiding biedt van de ziekenhuisopname. Onze skybox, met verschillende grote tv-schermen, is nog steeds uniek in de ziekenhuiswereld.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Oranje gips populair tijdens WK voetbal

‘Laat hartpatiënten in ziekenhuis WK kijken’

Week 15: De skybox

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.