Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten maken eigen pas in Maasstad Ziekenhuis

Nieuwe patiënten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam hoeven niet meer in de rij te staan voor een patiëntenpas, maar kunnen voortaan elektronisch inchecken in het ziekenhuis. Bij een zuil kunnen patiënten zelf een patiëntenpas uitprinten.
Patiënten maken eigen pas in Maasstad Ziekenhuis

De zuilen scannen het paspoort of de identiteitskaart van de patiënt en drukken vervolgens de patiëntenpas af die de patiënt nodig heeft voor een bezoek aan de poliklinieken van het ziekenhuis. Voor patiënten die de weg in het ziekenhuis nog niet goed kennen, print de zuil ook een plattegrond met een routebeschrijving naar de poli uit.

Wachttijden poliklinieken

Tijdens de introductie waren patiënten blij met het systeem, volgens het ziekenhuis. “Gebruikers van de patiëntenzuil voelen zich eerder klant dan patiënt”, zegt zorgmanager Marcel Remijn van het Maasstad Ziekenhuis. “Aan de andere kant hebben medewerkers van de balie meer tijd en aandacht voor de mensen die dat nog wel nodig hebben.” In de toekomst kunnen de zuilen patiënten ook informatie verschaffen over wachttijden in de poliklinieken. Ook kunnen patiënten via de zuilen afspraken maken met artsen en verpleegkundigen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Diakonessenhuis meet patiëntentevredenheid met zuil

Verzekeraars gaan polis digitaal aanbieden

NZa wil geen dure rekeningen na e-mailconsult

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.