Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten Sint Maartenskliniek bestellen maaltijd digitaal

Annelies Vermeulen
Patiënten die in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen verblijven, kunnen hun maaltijd voortaan digitaal bestellen via het patiënteninformatiesysteem aan bed. De patiënten kunnen in de ochtend aan de hand van foto’s kiezen wat ze ’s avonds willen eten.
Patiënten Sint Maartenskliniek bestellen maaltijd digitaal

Volgens Jelle Ferwerda, hoofd voeding van de Sint Maartenskliniek zijn de voordelen voor de patiënt aanzienlijk: ‘Vroeger gaven de patiënten op papier aan wat ze wilden eten. Met het digitale systeem kan op de dag zelf een maaltijd worden besteld. Patiënten weten dan beter waar ze trek in hebben. Ze kunnen kiezen uit allerlei maaltijdonderdelen die we ook met foto’s presenteren. Iets wat een patiënt niet mag hebben, bijvoorbeeld omdat hij een dieet volgt, wordt ook niet getoond op het scherm.” In de toekomst kan de patiënt van elk maaltijdonderdeel ook nog achtergrondinformatie bekijken, bijvoorbeeld hoeveel calorieën en koolhydraten erin zitten of waar de ingrediënten geproduceerd zijn. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

St Maartenskliniek bestelt ZIS en EPD’s van ChipSoft

Sint Maartenskliniek serveert beste menu 2010

Sint Maartenskliniek neemt belang in ZBC ViaSana

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.