Volgens Jelle Ferwerda, hoofd voeding van de Sint Maartenskliniek zijn de voordelen voor de patiënt aanzienlijk: ‘Vroeger gaven de patiënten op papier aan wat ze wilden eten. Met het digitale systeem kan op de dag zelf een maaltijd worden besteld. Patiënten weten dan beter waar ze trek in hebben. Ze kunnen kiezen uit allerlei maaltijdonderdelen die we ook met foto’s presenteren. Iets wat een patiënt niet mag hebben, bijvoorbeeld omdat hij een dieet volgt, wordt ook niet getoond op het scherm.” In de toekomst kan de patiënt van elk maaltijdonderdeel ook nog achtergrondinformatie bekijken, bijvoorbeeld hoeveel calorieën en koolhydraten erin zitten of waar de ingrediënten geproduceerd zijn. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)
ICTzorg magazine
Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.
Lees ook:
St Maartenskliniek bestelt ZIS en EPD’s van ChipSoft
Sint Maartenskliniek serveert beste menu 2010
Sint Maartenskliniek neemt belang in ZBC ViaSana