Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten teleurgesteld over HealthSpace

Annelies Vermeulen
Britse patiënten vinden het Britse project HealthSpace niet nuttig en lastig te gebruiken. HealthSpace is een persoonlijk zorgdossier dat Britten de mogelijkheid biedt om hun dossier in te zien. Slechts een klein gedeelte van de patiënten heeft zich aangemeld voor HealthSpace. Dat blijkt uit onderzoek van de London School of Medicine and Dentistry.
Patiënten teleurgesteld over HealthSpace

De patiënten waren teleurgesteld over de hoeveelheid en de kwaliteit van de beschikbare medische gegevens en de beperkte opties voor het delen van informatie met hun artsen. Chronisch zieken zien HealthSpace niet als een toevoeging op het beheer van hun ziekte.

Slechts 0,13 procent van de Britten vroeg HealthSpace aan. Dit staat in schril contrast met informatie van het Britse ministerie van Volksgezondheid dat zegt dat 5 tot 10 procent van de Britten geïnteresseerd zou zijn in HealthSpace. In een reactie zegt het ministerie dat het om een momentopname gaat en dat het verder gaat met de ontwikkeling. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Britse verpleegkundigen geloven niet in EPD

Invoering Brits EPD kost veel tijd

Britse patiënten kijken medisch dossier niet online in

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.