Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pension op terrein Groot Bronswijk

De komst van een pension moet een einde maken aan de impasse rond het voormalig psychiatrisch ziekenhuis Groot Bronswijk in Wagenborgen.

Woningcorporatie Woonzorg Nederland kocht het terrein in de veronderstelling dat er ouderenhuisvesting mocht worden gerealiseerd. De provincie stak hier een stokje voor met het argument dat alle contingenten al vergeven waren. Hierdoor dreigde Woonzorg Nederland met een onrendabele investering te blijven zitten.

Pension

Door een pension op poten te zetten kan het terrein verder ontwikkeld worden. De gemeente Delfzijl stelt wel als voorwaarde dat het pension zich vooral richt op werknemers in de industrie. De vraag naar accommodatie in Noord-Groningen groeit door werkzaamheden in de Eemshaven.

Industrie

In de haven zijn verregaande plannen voor de bouw van onder meer een energiecentrale, een datahotel en een gasfabriek. De verwachting is dat hier op het hoogtepunt 2500 man aan de slag zijn. Daarnaast moeten ook fietsende recreanten van het pension gebruik kunnen maken. (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.