Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel Ariëns Zorg­palet eist betere kwaliteit zorg

De basiszorg bij Ariëns Zorgpalet is niet op peil sinds het ontslag van ruim honderd mensen. Dat zeggen bezorgde medewerkers. De Enschedese zorgorganisatie heeft honderd mensen ontslagen vanwege financiële problemen.
Personeel Ariëns Zorg­palet eist betere kwaliteit zorg

Daartegen komen zorgverleners in actie. Vorige week werkten zij een dag in het zwart gekleed en ze hebben brieven gestuurd aan het bestuur. “Mensen liggen in natte bedden en hebben weken geen douchebeurt gehad”, schetst een medewerkster. “Wij krijgen de klachten van familie over ons heen. Na een werkdag ben je kapot.” Zij wil anoniem blijven, omdat een collega een officiële waarschuwing heeft gekregen na een gesprek met De Twentsche Courant Tubantia.

Zorgzwaartepaketten

Bart ten Have van NU’91 zegt: “In het verleden is niet alert gereageerd op lege bedden. Nu wil het bestuur binnen anderhalve maand het tekort wegwerken en meteen de organisatie klaarmaken voor de zorgzwaartebekostiging in 2009.” Volgens hem zijn negen van de dertien verpleegkundigen en een derde van de hoogst opgeleide ziekenverzorgenden wegbezuinigd. Bestuurder Jan van der Linde zei in de Twentse krant dat een reorganisatie gepaard gaat met emotie. “Ik snap dat het kreunt en ingewikkeld is, maar we moeten wel.” Waar het echt misgaat, zal het bestuur bijsturen, beloofde hij. (Krista Kroon)

Lees ook:

Inspectie: kwaliteit verpleeghuizen is verbeterd

Zorgmonitor maakt kwaliteit inzichtelijk

Klink bekijkt Duits kwaliteitsbeleid

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.