Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Personeel Cordaan biedt petitie over zorg aan

Mark van Dorresteijn
Personeel van Cordaan heeft dinsdagmiddag ruim zeshonderd protesthandtekeningen aangeboden aan de raad van bestuur van de Amsterdamse zorginstelling.
Personeel Cordaan biedt petitie over zorg aan

De werknemers klagen in de petitie over bezettingsproblemen en de hoge werkdruk, waardoor de kwaliteit van de zorg in hun ogen onder de maat is. Dit heeft een woordvoerder van de vakbond Abvakabo FNV gezegd.

Rotgevoel

Volgens de vakbond zijn de personeelsleden van verschillende verpleeghuizen van Cordaan ontzettend kwaad op de koepelorganisatie. “Ze hebben voor dit vak gekozen, maar ze gaan iedere dag met een rotgevoel naar huis omdat ze niet de zorg kunnen bieden die de cliënten nodig hebben.”

Flexibel

De vakbond stelt vast dat werknemers van Cordaan steeds flexibeler moeten gaan werken, wat niet goed is voor de continuïteit van de zorg. “Personeel kent de bewoners niet meer en andersom.” (ANP)

Lees ook:

Cordaan nodigt vakbond uit na negatieve pers

Jan Coolen directeur Zorgondersteuning Cordaan

IGZ positief over voortvarend Cordaan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Ik ben niet de Jan Coolen die benoemd is bij Cordaan.
    Jammer voor de clienten van Cordaan. Ik zou van de top alleen de harde werkers handhaven en voor het vele geld dat ik daarmee bespaar enkele goede en deskundige verpleegkrachten aannemen en zorgen dat die krachten, samen met de verzorging, op tijd pauze kregen, een goed loon en dagelijks toezicht uitoefenden waaruit waardering, motivatie en vooral controle of goed en hard werd gewerktDAT IS GOED VOOR DE PATIENTEN IN EEN VERPLEEGTEHUIS die daardoor wat makkelijker hun uitzichtloze situatie kunnen dragen—- al wat dat doel niet voor ogen heeft maar alleen denkt aan makkelijk en geld verdienen komt (hoop ik) in de hel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.