Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Personeel Gelderse Vallei tegen abortus bij Down

Mark van Dorresteijn
Bijna driehonderd medewerkers van Ziekenhuis Gelderse Vallei verzetten zich tegen een besluit van het bestuur om abortus mogelijk te maken bij het Downsyndroom. De medewerkers uiten hun teleurstelling in een brandbrief, zo meldt EO-programma De Vijfde Dag.
Personeel Gelderse Vallei tegen abortus bij Down
Foto: ANP Kippa

Het Gelderse ziekenhuis besloot eind december dat ouders die een kindje verwachten met het syndroom van Down kunnen kiezen voor afbreking van de zwangerschap.

Verruiming van het beleid

In de brief uit het personeel de grote teleurstelling over het loslaten van de bescherming van het menselijk leven. Zij vragen het bestuur om het besluit te heroverwegen. Het ziekenhuis baseert haar normen en waarden op de christelijke traditie, maar het bestuur zegt na zorgvuldige afweging tot deze verruiming van het beleid te hebben besloten.

Geloofs- of levensovertuiging

De honderden medewerkers stellen dat zij vanuit hun geloofs- of levensovertuiging hun werk doen met “respect voor het leven dat aan ons en anderen is gegeven”. Daarnaast zeggen ze geconfronteerd te worden met veel vragen van inwoners uit het verzorgingsgebied van het ziekenhuis.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.