Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel investeert 1 miljoen in eigen healthtech bedrijf

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Het personeel van healthtech venture builder NLC heeft meer dan 1 miljoen euro in de eigen organisatie geïnvesteerd. Het techbedrijf heeft in totaal 4,5 miljoen euro aan investeringen aangetrokken om daarmee hun zorginnovatieve bedrijven te versterken en uit te breiden.
kunstmatige intelligentie, healthtech
Foto: iStock

NLC noemt zichzelf de grootste healthtech venture builder van het Europese vasteland. Samen met wetenschappers bouwt het bedrijf ondernemingen met veelbelovende zorginnovaties.

Zorginnovaties dichtbij de patiënt

‘Vanwege de complexiteit in de markt bereikt 95 procent van deze innovaties nu nooit de patiënt’, aldus NLC. Het healthtechbedrijf koppelt kennis, technologie, financiering en mensen om zorginnovaties dichtbij de patiënt te brengen. Daarmee wil NLC bijdragen aan het beheersen van de maatschappelijke zorguitgaven. 

Investering

Om deze doelen te bereiken, heeft het healthtechbedrijf 4,5 miljoen euro aan investeringen aangetrokken. Ruim een miljoen euro is vrijwillig ingebracht door de dertig personeelsleden, de aandeelhouders en enkele family offices. Zij hebben hun eigen spaargeld aangesproken of geld geleend. Bert-Artjan Millenaar, oprichter en CEO van NLC, is blij met het resultaat. ‘We willen impact voor de patiënt bewerkstelligen. Dat kunnen we alleen als er kapitaal is waarmee we de beste zorginnovaties en de beste mensen kunnen selecteren waarbij we bedrijven rondom die innovaties kunnen bouwen.’

Kunstmatige intelligentie

Het opgehaalde geld wordt gebruikt voor de verdere groei van het bedrijf, het ondersteunen van de huidige 27 ventures en voor het bouwen van nieuwe bedrijven in onder meer Nederland, Duitsland en Zwitserland. Onder de huidige ventures bevinden zich bedrijven als Concord Neonatal, dat een innovatieve opvangtafel heeft ontwikkeld waarmee te vroeggeboren baby’s langer aan de navelstreng kunnen worden gelaten, waardoor er minder complicaties optreden.

Een ander bedrijf is Nico.lab. – een samenwerking tussen NLC en het Amsterdam UMC – dat een softwareproduct op basis van kunstmatige intelligentie heeft ontwikkeld waarmee een beroerte of herseninfarct veel sneller en nauwkeuriger kan worden gediagnosticeerd. Zo wordt hersenschade door tijdswinst geminimaliseerd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.