Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel IJsselmeerziekenhuizen komt met plan

De ondernemingsraad, de cliëntenraad en een meerderheid van de medische staf willen een eigen plan maken voor de toekomst van de IJsselmeerziekenhuizen. Dat maakten ze gisteren tijdens een personeelsbijeenkomst in Lelystad bekend.

De drie partijen nemen geen genoegen met een toekomstscenario dat onafhankelijk onderzoeker Leon Lodewick van het ministerie van VWS aan het samenstellen is. Ze willen meer mogelijkheden onderzoeken.

Privatiseren IJsselmeerziekenhuizen

Een van de mogelijkheden zou het privatiseren van de IJsselmeerziekenhuizen kunnen zijn, zoals eerder bij het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis gebeurde. Aysel Erbudak van de Slotervaartziekenhuis zegt de IJsselmeerziekenhuizen niet te willen overnemen. Ze wil wel hulp bieden. Eerder gaf ondernemer Loek Winter al aan geïnteresseerd te zijn in de IJsselmeerziekenhuizen. Jim Bean van de medische staf: “Wij zijn niet bereid toe te staan dat er door de raad van bestuur, de heer Lodewick en het ministerie wordt beslist wat goed met ons is. (ANP)

Lees ook:

Noordoostpolder geeft IJsselmeerziekenhuizen niets

IGZ noemt artsen IJsselmeerziekenhuizen ‘laakbaar’

Operatieverbod voor IJsselmeerziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.