Personeelsbehoud wordt mogelijk onderdeel van zorginkoop

De kans is groot dat zorgverzekeraars goed werkgeverschap meer gaan betrekken bij de zorginkoop vanwege de tekorten op de arbeidsmarkt. Het belonen van goed werkgeverschap is een strategie van minister De Jonge (VWS) om ervoor te zorgen dat de uitstroom van personeel verminderd. Zorgverzekeraars hebben nog praktische bezwaren.  

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De uitstroomcijfers in de zorg groeien harder dan gedacht, blijkt uit de laatste cijfers die tijdens het debat van vorige week over de arbeidsmarkt werden gepresenteerd. De Jonge zei dat hij samen met zorgverzekeraars wil kijken hoe goed werkgeverschap beloond kan worden bij de inkoop van zorg, bijvoorbeeld door meerjarige contracten. Goed werkgeverschap zou zelfs een voorwaarde kunnen worden bij de inkoop van zorg. Zorgverzekeraars zouden dan alleen zaken doen met aanbieders die dit aspect goed geregeld hebben.

De minister stelde voor om alles te zetten op behoud. ‘Zorg goed voor je mensen, voor een goede werkdruk, werkbare roosters, goede

0
740

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.