Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

PGGM en PFZW pakken samen ziekteverzuim en uitstroom zorg aan

De pensioenbedrijven PGGM en PFZW slaan de handen ineen om het ziekteverzuim in de zorg terug te dringen. Daarom heeft PGGM deze maand het grootste verzuimdatabedrijf in de zorgsector, Vernet, overgenomen.
Edwinvelzel Ceo Pggm 2020b
Premium

Met de data van deze

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Mooi initiatief! Maar er zal nog wat moeten gebeuren in de zorgsector voordat dit zijn vruchten af gaat werpen. Want het grote probleem met ziekteverzuim is dat er geen probleemeigenaar is; de werkgever is dat niet, de intergraal manager niet, en de bedrijfsarts ook al niet. Dat betekent dat dit soort initiatieven worden toegejuicht, maar niet uitmonden in effectief beleid omdat niemand de vertaalslag kan maken van beleid naar uitvoering in de praktijk. Het resultaat is dat de individuele zieke medewerker niet adequaat wordt geholpen en dat de werkdruk steeds hoger wordt voor de collega’s die nog niet zijn uitgevallen. En omdat ik een hekel heb aan alleen maar het benoemen van problemen: ik denk graag mee over de mogelijke oplossingen!

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.