PGGM neemt pensioenfonds huisartsen over

Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen (SPH) wordt klant van PGGM. De Pensioencoöperatie voor Zorg en Welzijn heeft daarvoor een vernieuwde dienstverlening opgezet, specifiek voor bedrijfspensioenfondsen. Ook het vermogensbeheer is uitgebreid. SPH wordt de eerste klant van deze nieuwe dienst van PGGM.
PGGM neemt pensioenfonds huisartsen over
Foto: ANP Koen Suyk

PGGM neemt met de Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen (SPH) ook diens uitvoeringsorganisatie, Doctors Pension Funds Services (DPFS N.V.), over. In de overeenkomst is opgenomen dat de aandelen in DPFS worden overgedragen van SPH aan PGGM. Op 1 maart 2013 wordt PGGM voor 100% aandeelhouder van DPFS. Hiermee heeft PGGM een dienst specifiek voor beroepspensioenfondsen opgezet. Daarmee kan de coöperatie zich verder richten op uitvoering van andere beroepspensioenfondsen. Ook heeft PGGM geanticipeerd op verdere uitbreiding in deze branche met de opzet van een aparte afdeling “External Segregated Mandates” voor vermogensbeheer, gescheiden van PGGM fondsen.

Expertise

PGGM start hiermee een nieuwe dienstverlening

1
72

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.