Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philadelphia: fusies van zesentwintig tot veertien regio’s

Redactie Zorgvisie
“Minder managers, minder kantoorpersoneel.” Volgens een persvoorlichter van de zorgaanbieder is dat de reden voor een fusie van Philadelphia Haaglanden en Rijnmond. Per 1 mei moeten deze regio’s gefuseerd zijn. Het is de bedoeling dat de eenwording de eerste is van een lange reeks fusies.

Fusies Philadelphia

De fusie komt voort uit het herstelplan van de financieel noodlijdende zorgaanbieder. Landelijk bestaat Philadelphia nog uit 26 regio’s. Dat moeten er veertien worden. Door de fusies van regio’s is er minder overhead nodig, meldt de persvoorlichter. Landelijk worden 80 kantoormedewerkers en managers ontslagen.

Nadere organisatie

De nieuwe regio die ontstaat na het samengaan van Philadelphia Haaglanden en Rijnmond heeft ongeveer 550 cliënten. Het naar verhouding kleinere aantal kantoormedewerkers zal de planning rond het werk anders organiseren. “Er wordt straks meer gekeken naar wat de zorgverleners nodig hebben”, volgens de persvoorlichter. “Dat moet het management dan ondersteunen.”

Omstreden herstelplan

Philadelphia voert een omstreden herstelplan door. In totaal moeten 330 arbeidsplaatsen verdwijnen, waarvan 250 via een natuurlijk verloop. Vakbond Abvakabo FNV was er tegen, vooral omdat het onmiddellijke vertrek van president-commissaris Elco Brinkman niet is opgenomen in het plan. Verder wil de vakbond inzage krijgen in de jaarrekening 2008 en harde afspraken over mogelijke vertrekpremies voor afgetreden Philadelphia-bestuurders. In totaal wil de zorgorganisatie het vorig jaar geleden verlies van ruim 20 miljoen euro wegwerken. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Greet Prins nieuwe bestuurder bij Philadelphia

Philadelphia voert omstreden herstelplan door

‘Stel oud-bestuurders Philadelphia aansprakelijk’

BDO bevestigt slechte vermogenspositie Philadelphia

Philadelphia dempt miljoenenverlies met uitverkoop

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.