Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philadelphia screent cliënten op financiële risico’s

Redacteur Zorgvisie
Philadelphia gaat alle 7800 cliënten screenen op financiële risico’s. De gehandicaptenzorgorganisatie laat Mijn Geld en Zo onderzoek doen naar de zelfredzaamheid van de cliënten op het gebied van geld.
VGN-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Mensen met een verstandelijke beperking komen eerder in de financiële problemen en zijn extra kwetsbaar voor financieel misbruik, meldt Philadelphia. De organisatie wil meer inzetten op de bescherming van cliënten tegen hoge schulden en is daarom een samenwerking aangegaan met Mijn Geld en Zo, een financiële bewindvoerder voor mensen met een verstandelijke beperking. Die organisatie gaat de situatie van alle cliënten onderzoeken om vast te stellen hoe zelfredzaam ze zijn en welke begeleiding, ondersteuning of bescherming ze eventueel nodig hebben op financieel gebied.

Financiële risico’s ontdekken
Aanleiding voor het onderzoek is het programma Schuldig, dat onlangs op televisie werd uitgezonden. Volgens de organisaties blijken veel mensen met hoge schulden een verstandelijke beperking te hebben. ‘Mensen met een verstandelijke beperking zijn vaak extra kwetsbaar voor schulden en financieel misbruik’, zegt Mijn Geld en Zo-bestuursvoorzitter Pauline Esterik. ‘Een serie als Schuldig laat goed zien hoe moeilijk het is om uit de financiële problemen te komen. Voor mensen met een verstandelijke beperking is dat nog moeilijker. Daarom zetten we in op meer zelfredzaamheid en bescherming. De eerste stap is dat we onderzoeken wat cliënten zelf kunnen.’

Dossier Gehandicaptenzorg
In het dossier gehandicaptenzorg staat al het nieuws uit de gehandicaptenzorg, van cao’s tot updates over zorginstellingen.Lees hier over bezuinigingen op de langdurige zorg, bestuurswisselingen binnen gehandicaptenzorginstellingen en al het andere nieuws dat gerelateerd is aan de sector.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.