Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Philadelphia verkoopt kasteel aan nieuwkomer

Stichting Philadelphia Zorg heeft het landgoed en het kasteel Beverweert in Bunnik verkocht aan Vital Estates Nederland B.V. Hiermee is de zorginstelling eindelijk af van het miljoenen kostende vastgoedproject. De kopende partij is splinternieuw en houdt voorlopig verborgen wat er is betaald voor het kasteel.
Philadelphia verkoopt kasteel aan nieuwkomer

Directeur Andries Joling van Vital Estates Nederland B.V. wil niet prijsgeven wat zijn organisatie heeft betaald voor Beverweert. De ontwikkelaar zegt zich in te zetten voor het creëren van huisvesting voor specifieke doelgroepen. Joling: “We zijn pas een paar weken geleden opgericht. Onze plannen voor Beverweert moeten dan ook nog grotendeels ingevuld worden. Daarom is het prematuur van mij om uit de doeken te doen wat onze plannen zijn voor het kasteel.” Joling is bekend als man achter ontwikkelaar A&J ruimtelijke ontwikkeling en Vastgoed B.V. in Gouda.

Verkoopprijs

Ook woordvoerder Xander Cladder van Stichting Philadelphia kan niet zeggen wat de verkoopprijs is. Hij zegt dat dat pas eind december duidelijk zal worden, als de verkoop formeel gepasseerd wordt. “We hebben nu een koopovereenkomst maar het staat nog niet officieel in de boeken. We krijgen pas eind december het bedrag op de rekening en dan krijgen zij de sleutel.”

Bestemming ongewijzigd

De bestemming van het gebied is onveranderd, aldus woordvoerder Wied Ruijssenaars van de gemeente Bunnik. “In het bestemmingsplan staat dat er rond de zeventig zorgwoningen komen. Wat Vital Estates B.V. precies gaat doen met het gebied zullen wij binnenkort horen. Deze partij heeft inmiddels aangekondigd met ons om de tafel te willen.”

Onhaalbare exploitatie

In 2005 kochten twee dochterondernemingen van Stichting Philadelphia – stichting Vegetarisch Centrum en Landgoed Kasteel Beverweert B.V. – het landgoed. Er zou een vegetarisch wooncentrum voor ouderen komen. De exploitatie bleek echter niet haalbaar. ABN Amro en het rijk verstrekten kredieten en subsidies, maar het centrum voor senioren is nooit van de grond gekomen. In 2009 zijn alle bouw- en restauratieactiviteiten gestaakt. Eind 2008 had het landgoed een boekwaarde van 9,5 miljoen euro: de aanschafwaarde van 6,5 miljoen plus de restauratiekosten tot dat moment, maar de investering liep nog op tot 13,2 miljoen euro eind 2010. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer

Philadelphia heeft koper voor Beverweert

Gabriël Zwart benoemd tot bestuurslid Philadelphia

Philadelphia Zorg stop de samenwerking met Espria

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Vital Beheer
    Vital Management is een inrichting gelegen in Vaduz, Liechtenstein, in het hart van de Alpen, een centrum van de keuze voor de administratie van internationale en gediversifieerde investeringsmogelijkheden. Het bedrijf zet expertise, financiële partners en investeerders te consolideren op veelbelovende ondernemingen in opkomende regio’s, met een focus op Brazilië en Oost-Europa. De activiteiten omvatten de ontwikkeling, participatie en financiering van grootschalige projecten op gebied van natuurlijke hulpbronnen, duurzame energie en stedelijke ontwikkelingen. Waarde wordt toegevoegd door middel van innovatie en de principes van duurzaamheid in elke onderneming
    En verder kan nederland geen (zorg) geld innen want ze zitten in Luxemburg

  3. Het is toch van de zotte dat instelingen zich hier mee bezig kunnen houden. En niet met de zorg waar hun klanten voor betalen. Hoeveel miljoenen zijn er al niet verloren gegaan en gaan er verloren. En welke bestuursleden zijn verantwoordelijk? Of zijn ze al weer vertrokken en vullen ze ergens anders hun zakken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.