Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philadelphia vernieuwt rekencentrum

De automatisering van Philadelphia uit Amersfoort was aan verbetering toe. Dit vanwege regelmatige uitval van servers en ict-diensten. De zorginstelling koos ervoor haar rekencentrum compleet te vernieuwen.
Istock

De automatisering van Stichting Philadelphia wordt verzorgd vanuit een eigen rekencentrum. Daarbij gaat het onder andere om het eigen elektronisch cliëntendossier (ECD), werkplekautomatisering, e-mail. In 2011 bleek de ict-dienstverlening vanuit het rekencentrum echter niet langer het benodigde beschikbaarheidsniveau te bieden. Ict-dienstverlener TIGIT uit Arnhem werd gevraagd om de bestaande IT-infrastructuur voor de productieomgeving opnieuw te configureren. Een uitdaging, volgens Wim Berghuis, directeur van TIGIT.

Onderlinge communicatie
‘Het rekencentrum van Stichting Philadelphia was in de loop der jaren gegroeid. De ict-omgeving bestond uit hardware en software van A-merken, maar de onderlinge communicatie tussen de verschillende componenten bleek niet goed te functioneren’, aldus Berghuis op de site van Zorg & ICT. ‘Op zeker moment werd de situatie onwerkbaar.’ In eerste instantie werd het rekencentrum opnieuw ingericht door TIGIT. Deze nieuwe omgeving functioneerde aanzienlijk beter, maar behaalde nog niet de gewenste 99,9 procent uptime. Daarop werd in onderling overleg besloten een geheel nieuw rekencentrum in te richten, waarbij grotendeels gebruik werd gemaakt van de bestaande hardwarecomponenten.

Zorgvisie ICT Magazine
Een overzicht van de verschenen edities van Zorgvisie ict magazine. Bekijk de inhoudsopgave en bijlagen van het magazine.

Opslagsysteem
Via een van de hardwarefabrikanten werd Berghuis in contact gebracht met Enterprise IT Solutions (EIS) in Almere, specialist op het gebied van opslagsystemen. Mede dankzij de  hulp van EIS werd het nieuwe rekencentrum in zeer korte tijd ingericht en in productie genomen. Lees het hele artikel op Zorg & ICT.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.