Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philips lanceert zorg op afstand voor slaapapneu

Annelies Vermeulen
Philips lanceert een zorg-op-afstandoplossing voor patiënten met slaapapneu. Het product is volgens Philips al zeer succesvol in de Verenigde Staten. Later dit jaar brengt Philips de oplossing ook in andere landen in Europa en Azië op de markt.
Philips lanceert zorg op afstand voor slaapapneu

Met de telezorgoplossing EncoreAnywhere kunnen artsen de behandeling van patiënten die CPAP-apparatuur (een apparaat dat lucht onder druk toedient via een neuskapje) tijdens hun slaap gebruiken, op afstand volgen, analyseren en optimaliseren. Daardoor wordt de behandeling minder belastend voor de patiënt en worden betere therapietrouw en behandelresultaten bereikt.

Samenwerking

Om de introductie extra kracht bij te zetten gaat Philips samenwerken met Mediq en patiënten thuis. Met EncoreAnywhere worden elk etmaal de data uit de CPAP-apparatuur op afstand uitgelezen en draadloos via een GSM-modem op een beveiligde pagina op een internetportaal gezet. De behandelende zorgverlener kan alle actuele data over het apparaat en het gebruik inzien. De geheugenkaart van het toestel moest voorheen fysiek naar de zorgverlener worden gebracht om data te analyseren en de behandeling bij te sturen.

“Met zorg op afstand kunnen we de patiënt beter volgen en de behandeling direct bijsturen als dat nodig is. Voorheen gebeurde dat na ongeveer veertien dagen”, zegt zegt longarts en apneuspecialist Bart Kuipers van de Isala Klinieken in Zwolle. Hij werkt sinds kort met EncoreAnywhere in een pilot-project. “Voor de acceptatie van dit type behandeling door de patiënt is een goede begeleiding essentieel. Met telezorg kunnen we nu veel sneller reageren en zien we al binnen enkele dagen of een behandeling aanslaat of niet.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Zorg op afstand in reguliere bekostiging

Het Friese Land breidt zorg op afstand uit naar familie

Zorg op afstand voor alle SAG-gezondheidscentra

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.