Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Philips sluit megadeal met Turks ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Philips gaat het Academisch Ziekenhuis Medipol in Istanbul voorzien van producten op het gebied van cardiologie en oncologie en zal het pand voorzien van verlichting. Daarmee is naar schatting 13 miljoen euro gemoeid, aldus Philips.
Philips sluit megadeal met Turks ziekenhuis

Het gaat om de grootste deal met een Turks ziekenhuis ooit. Turkije is na de zogeheten BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) de belangrijkste groeimarkt voor Philips.

Strategisch adviseur

De overeenkomst past in de strategie van Philips om niet alleen een partij te zijn die systemen levert, maar ook als een strategisch adviseur op te treden die meedenkt hoe een ziekenhuis het meest efficiënt kan opereren. Zowel de medische divisie als de verlichtingstak van Philips is betrokken bij de overeenkomst.

Langetermijncontracten

Medipol gaat in de toekomst uitbreiden met nog vier ziekenhuizen, wat voor Philips kansen biedt. Langetermijncontracten met ziekenhuizen worden steeds belangrijker voor het elektronicabedrijf. In totaal heeft Philips wereldwijd 30 van dergelijke overeenkomsten.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.