Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philips ziet telezorg bij hartfalen verdubbelen

Mario Gibbels
Het aantal ziekenhuizen dat gebruik maakt van het thuismonitoringssysteem Motiva van Philips bij de behandeling van patiënten met hartfalen is in een jaar tijd verdubbeld. Dat laat Philips in een persbericht weten ter gelegenheid van de ingebruikname van Motiva in de Isala klinieken in Zwolle.

Inmiddels maken negen ziekenhuizen gebruik van het telezorgsysteem dat Philips in 2007 samen met Achmea zorg op de markt heeft gebracht. Beide partijen verwachten dat andere ziekenhuizen snel zullen volgen.

Met behulp van Motiva kunnen patiënten thuis dagelijks hun bloeddruk, hartslag en gewicht meten en doorsturen naar het ziekenhuis. Bovendien krijgen patiënten via een speciaal televisiekanaal educatie over hun aandoening en persoonlijke begeleiding vanuit het ziekenhuis.

Met behulp van het telezorgsysteem kan volgens Philips één verpleegkundige in plaats van 100 à 150 patiënten ongeveer 500 patiënten begeleiden. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.