Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Piet Postmus spant kort geding aan tegen VUmc

Longarts Piet Postmus heeft een kort geding aangespannen tegen het VUmc omdat hij op non-actief is gezet. Postmus wil zo snel mogelijk weer aan het werk, zo heeft zijn advocaat Tijmen Noordoven woensdag laten weten. Het kort geding dient vrijdagmiddag bij de rechtbank in Amsterdam. Waarschijnlijk volgt de uitspraak twee weken later.
Piet Postmus spant kort geding aan tegen VUmc

Het in opspraak geraakte academische ziekenhuis zette vorige week Postmus op non-actief. De verontwaardiging daarover was groot, onder meer van patiëntenorganisaties, omdat Postmus degene was die de interne wanorde bij VUmc had aangekaart bij het bestuur. Vorige week vertrokken twee van de drie bestuursleden en dinsdag werden de twee vervangers al benoemd. Postmus hoopt dat met een nieuw bestuur de deur weer op een kier gezet wordt voor zijn terugkeer. De Inspectie voor de Gezondheidszorg plaatste het VUmc vorige week onder verscherpt toezicht. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Fred Plukker gaat puinruimen in het VUmc

Corsten en Plukker nieuwe bestuurders VUmc

‘Bestuur VUmc creëerde angstcultuur’

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wim Stalman moet opstappen: het enige lid van de Raad van Bestuur dat na al deze ellende nog steeds vasthoudt aan zijn goedbetaalde baantje. Schandalig, temeer uitgerekend hij Postmus weg wil hebben (want die kaartte zijn wanbestuur aan). Dankzij Stalman is de veiligheid van diverse patienten in gevaar en de zorg van diverse complexe longpatienten niet optimaal (want Postmus mag deze patienten van Stalman niet zien). Een grove schande. Stalman, pak je biezen en ga je schamen!

  3. Succes Piet Postmus . ZORG voor een happy end en gerechtigheid.Niet alleen bij het vumc zal er zo`n gerommel zijn .Minder geld naar de zorgEGO`s , maar goede,( betere hoeft echt niet) zorgverleners met hart ,passie, en E.Q. in plaats van protocollen, zal de zorg niet beter, maar weer gezond (en) slank kunnen maken. Wanneer komt er trouwens eens een insteling die verscherpt toezicht houdt op dit soort wanbestuurders, die hun cursussen “”reputatiemanagement”” niet begrepen hebben , en verward met doofpot- en beerputdekselgebruik , inclusief goede diarrhetische afvloeiingsregeling ??

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.