Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Pieter Baan Centrum gaat dicht

Het Pieter Baan Centrum (PBC), de kliniek voor psychiatrisch onderzoek bij verdachten van misdrijven, gaat dicht. Dat meldt dagblad Trouw vandaag.
Pieter Baan Centrum gaat dicht

Volgens Trouw verhuist het onderzoek verhuist van Utrecht naar, zeer waarschijnlijk, Almere, Amsterdam en Eindhoven. PBC-medewerkers vrezen voor hun baan en voor de kwaliteit van de rapportages. De kosten voor het beheer en onderhoud van het Utrechtse pand werden te hoog, melden bronnen. Bovendien kost het veel moeite om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden. Mede daardoor was de wachttijd voor onderzoek vorig jaar opgelopen tot 23 weken. Staatssecretaris Teeven (VVD, veiligheid en justitie) zette daarom tijdelijke en veelal dure extra krachten in. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © ANP XTRA Frank van Beek)

1 REACTIE

  1. Lekker laten sudderen, nooit veel doen voor flinke salarissen (vandaar de geweldige EN ONGELOOFLIJK DURE achterstanden en nu vindt Teeven het genoeg en nu vreest men voor hun baan. Waarom geen handreikingen gedaan hoe het beter en sneller kan, want met het sluiten houdt natuurlijk de toestroom niet op. Teeven zit er bovenop. Hadden we die figuren ook maar in de zorg. Zoete broodjes bakken, elkaar de bal toespelen, heel heel veel dure onzincursussen gegeven door gladde jongens, geen tijd voor efficiency, je vooral niet verdiepen in de zorgproblemen, veel aandacht voor het eigen salaris, topzwaer management met weinig aandacht en waardering voor de vloer en nauwelijks aandacht voor de patient. Ik hou op.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.