Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pilot Magneetplus na de zomer van start

Redactie Zorgvisie
Elf thuiszorginstellingen en instellingen voor langdurige zorg starten na de zomer met de pilot ‘Magneetplus’. De pilot is opgezet door de NPCF (Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie) en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). De elf instellingen krijgen na de pilot het label Magneetplus. Dit houdt in dat zij zich onderscheiden in uitstekende verpleegkunde en patiëntgerichte zorg.

De NPCF en V&VN sloten in 2007 een strategische alliantie en hebben het van oorsprong Amerikaanse concept inmiddels naar de Nederlandse situatie vertaald. Ook zijn bij de Nederlandse versie ook de effecten op de patiëntenzorg meegenomen. In de pilot wordt in de elf zorginstellingen het meetinstrument verder ontwikkeld en getoetst: een vragenlijst waarmee een 0-meting wordt gedaan. Met de uitkomsten hiervan, kan de instelling aan de slag en daarna volgt opnieuw een meting.

Arbeidstevredenheid

In de Verenigde Staten bestaat het concept ‘magnet hospitals’ al twintig jaar. In magneetziekenhuizen is de arbeidstevredenheid bij verpleegkundigen hoger, zijn er weinig problemen met werving en lage verloopcijfers.

In Zorgvisie magazine dat vrijdag uitkomt staat een achtergrondartikel over de pilot ‘Magneetplus”.

Lees ook:

‘Magneetziekenhuis’ in de maak

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.