Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pluryn aan de slag met Google Glass

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie Pluryn onderzoekt of Google Glass de zelfredzaamheid van mensen met een beperking kan vergroten. Aan een eerste toepassing wordt gewerkt.
Pluryn aan de slag met Google Glass

De organisatie wil via Google Glass de mogelijkheid bieden om een noodoproep mogelijk te maken voor cliënten die in een benarde situatie terecht zijn gekomen. Het tweede idee is een koppeling met burgerplatform Quli. Door de bril te koppelen aan de emotiemeter van Quli, waarin gebruikers aangeven hoe zij zich voelen, krijgt de begeleider hiervan een notificatie en kan hij indien nodig met de cliënt in contact treden. Ook kunnen taken die cliënten hebben aangemaakt, zichtbaar worden via de Glass.

Living Lab

De brainstormsessie vond plaats op initiatief van het Living Lab van Pluryn. Het Living Lab is een verzamelplaats voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van e-health bij Pluryn. Het Living Lab onderzoekt tevens de mogelijkheden voor de toepassing van Google Glass in de gehandicaptenzorg. Daarvoor heeft het Living Lab de beschikking over een Google Glass. Deelnemers aan de sessie konden de digitale bril dan ook daadwerkelijk uitproberen.

 

 

E-health

E-health is het gebruik vantechnologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Berichten in het dossier e-health gaan bijvoorbeeld over videocontact met thuiszorgmedewerkers of telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen.
Bekijk het dossier

 

 

De organisatie via Google Glass de mogelijkheid bieden om een noodoproep mogelijk te maken voor cliënten die in een benarde situatie terecht zijn gekomen. Tweede idee is een koppeling met burgerplatform Quli. Door de bril te koppelen aan de emotiemeter van Quli, waarin gebruikers aangeven hoe zij zich voelen. Hun begeleider krijgt hiervan een notificatie en kan met de cliënt in contact treden indien nodig. Ook kunnen taken die cliënten hebben aangemaakt, zichtbaar worden via de Glass.

 

Living Lab

De brainstormsessie vond plaats op initiatief van het Living Lab van Pluryn. Het Living Lab is een verzamelplaats voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van e-health bij Pluryn. Het Living Lab onderzoekt tevens de mogelijkheden voor de toepassing van Google Glass in de gehandicaptenzorg. Daarvoor heeft het Living Lab de beschikking over een Google Glass. Deelnemers aan de sessie de konden digitale bril dan ook daadwerkelijk uitproberen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.