Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Podcast: ‘ChatGPT en aanverwanten moeten zich nu bewijzen in de zorg’

Er wordt veel gepraat over ChatGPT en andere tools voor generatieve AI, maar het is tijd voor de volgende stap: toepassen. Dat stelt tech-redacteur Sytse Wilman van Zorgvisie in een nieuwe aflevering van zorgpodcast Voorzorg.
Generatieve AI in de zorg
Beeld: Vitor Miranda / Stock.adobe.com

Er was de afgelopen maanden geen ontkomen aan: ChatGPT ontketende een ware hype. In het kielzog van de chatbot kwamen nog tal van tools en systemen in de aandacht te staan. Allemaal vormen van generatieve artificial intelligence: AI die teksten, beelden of audio produceert. Ook voor de zorg lijken die van grote meerwaarde te zijn.

Impact

De opkomst van deze technologie kan grote impact hebben in bijvoorbeeld in de spreekkamer, maar ook kunnen helpen de administratieve lasten eindelijk omlaag te krijgen. De potentie is er, maar om meer te zijn dan een leuke gadget moet er nog heel wat gebeuren, stelt tech-redacteur Sytse Wilman in gesprek met verslaggever Suzanne Bremmers. Juridische en ethische hindernissen moeten eerst worden overwonnen voor de technologie haar grote belofte kan inlossen.

Beeld: Vitor Miranda / Stock.adobe.com
U vindt de podcast Voorzorg ook op onder meer Spotify en Apple Podcasts

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.