Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0
#95 -

Wat de zorg kan leren van andere sectoren

Voorzorg
De uitdagingen in de zorg zijn in andere sectoren vaak allang opgelost. Dat zeggen ziekenhuisapotheker Christian Vader en Joris Arts, zorgprofessional, bestuurder en toezichthouder. Om te voorkomen dat de zorg opnieuw het wiel uitvindt, organiseert het duo innovatietrips. Het duo vertelt erover in de podcastaflevering van Voorzorg en Joris Arts schreef er een boek over.
Op de foto: Christian Vader (links) en Joris Arts | eigen archief

Er wordt veel gemopperd en geklaagd over de zorg. Tel daarboven op de grote uitdagingen van de sector, zoals personeelstekorten, financiële druk en maatschappelijke opgaven. “We blijven er teveel in hangen”, aldus Arts. “Andere sectoren hebben deze uitdagingen allang opgelost. Op het moment dat we naar buiten kijken, kan dat de zorg inspireren en helpen.” Vader voegt daaraan toe: “In plaats van de zoveelste pilot te starten, kunnen we het ook gewoon overnemen.”

46 eyeopeners

Om zorgcollega’s uit de dagelijkse praktijk te trekken, organiseert het duo innovatietrips. In deze Voorzorgaflevering vertellen Vader en Arts over de elfde trip in september en de opgedane lessen over draagvlak creëren bij verandering en aantrekkelijk werkgeverschap. Ook deelt Arts enkele highlights uit zijn boek Wat de zorg kan leren van – 46 eyeopeners uit andere sectoren, dat in november verschijnt.

Het boek ‘Wat de zorg kan leren van – 46 eyeopeners uit andere sectoren’ van Joris Arts verschijnt begin november en is alvast te reserveren.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.