Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Politie verzamelt klachten over CityKliniek

De politie Haaglanden heeft zeker tachtig meldingen gehad van mensen die klachten hebben over de misstanden bij de Haagse CityKliniek.

Dat zegt een woordvoerster van de politie maandag tegen het ANP. Er moet nog worden uitgezocht of de mensen aangifte kunnen doen van bijvoorbeeld mishandeling of het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Inspectie

Volgens de zegsvrouw gebeurt dat in overleg met het Openbaar Ministerie. “Het neemt nog wat tijd in beslag. We willen alle mensen spreken. Dan kunnen we de aangiftes bepalen. Ook zoeken we uit hoe we dit allemaal het beste kunnen aanpakken.” De kliniek moest ruim een week geleden op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de deuren sluiten na klachten over het overschrijden van de regels. Ze overtrad vooral hygiëneregels. Zo grensde aan de operatiekamer een toilet, was de verpakking van medische hulpmiddelen als implantaten beschadigd en waren er geen faciliteiten om instrumenten te reinigen en te desinfecteren.

Lees ook:

Veel klachten over CityKliniek Den Haag

Omstreden privékliniek Silhouet weer open

Waarschuwing en berisping plastisch chirurg

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.