Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Politiek moet grenzen zorg aangeven’

DEN HAAG - De politiek moet aangeven wat de grenzen van de zorg zijn voordat het geld op is. Dat vindt voorzitter Joan Leemhuis-Stout van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Leemhuis-Stout verwees daarbij naar cijfers van het Centraal Planbureau waaruit blijkt dat de vraag naar zorg de komende jaren alleen maar zal toenemen. “Beslissingen of een patiënt bijvoorbeeld een drie maanden levensverlengende behandeling krijgt, moeten niet aan artsen, bestuurders van ziekenhuizen of zorgverzekeraars overgelaten worden. Dat moet de samenleving beslissen en die is vertegenwoordigd door de politiek.” Dat zei Leemhuis-Stout woensdag tijdens een interview in het radioprogramma De Ochtenden.

Recht

Volgens de NVZ-voorzitter zou het mooi zijn, als politici in Den Haag eens over hun eigen schaduw heen springen en die grenzen niet pas aangeven als het geld op is. Patiënten hebben er recht op om te weten wat ze redelijkerwijs mogen verwachten, benadrukte Leemhuis-Stout. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.