Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Poll: ‘CZ moet lijst openbaar kunnen maken’

Mark van Dorresteijn
Zorgverzekeraar CZ moet de mogelijkheid hebben om de lijst met slecht scorende ziekenhuizen op het gebied van borstkankerzorg openbaar te maken. Dat vindt 73 procent (661 stemmen) van de bezoekers van Zorgvisie.nl.
Poll: ‘CZ moet lijst openbaar kunnen maken’

Ook de rechter is van mening dat CZ de lijst openbaar moet kunnen maken. In een rechtszaak op donderdag 7 oktober oordeelde de rechter dat de lijst per 15 oktober gepubliceerd mag worden. Gelet op de media-aandacht moet CZ de ziekenhuizen wel eerst de gelegenheid geven om op de onderzoeksresultaten te reageren.

Publicatie

De ophef rondom de scores ontstond toen de verzekeraar aankondigde een lijst te publiceren met zes ziekenhuizen die op het gebied van borstkankerzorg onvoldoende kwaliteit leveren. Onder andere het Slotervaartziekenhuis, het Refaja ziekenhuis en Bethesda ziekenhuis spraken zich negatief uit over de plannen van CZ. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Ziekenhuizen in actie tegen publicatie prestaties

CZ mag scores borstkankerzorg publiceren

CZ betreurt reactie Slotervaart

Inspectie: borstkankerzorg Nederland in orde

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Voordat je hierover in Debat gaat , moet je eerst een ander Debat gaan voeren met je Clienten.
    CZ ( Wim ) dit ligt bij een hoop Clienten van jou heel gevoelig. Als CEO van CZ denk je alleen aan Kosten/Baten Analyse , maar te weinig wat je Client wil! Voordat je hiermee begint , maak eerst als Ondernemer een MarktOnderzoek ! De Buitenlandse Investeerders volgen de discussie in NL op de voet. We praten over een MiljardenBussiness. Zodra de Politiek Alles overlaat aan de Markt , is het Heel Interessant voor de Aandeelhouders.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.