Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Positie NVZD-bestuur wankelt

De bestuurscrisis bij de Vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg (NVZD) is vandaag niet opgelost door een oordeel van de rechter. De kantonrechter in Utrecht wil pas over een eventueel ontslag van NVZD-directeur Jan Aghina beslissen wanneer de NVZD-leden zich hebben kunnen uitspreken over het vertrouwen dat zij stellen in hun bestuur.
Positie NVZD-bestuur wankelt

De rechter gaf tijdens de zitting wel de aanwijzing aan het NVZD-bestuur dat zij op zijn minst nog eens met een mediator en Aghina om de tafel moeten gaan zitten. Volgens de advocaat van Aghina blijkt hieruit dat de rechter de gronden flinterdun vindt voor een schorsing, laat staan voor een ontslag.

Schorsing Aghina

In het kort geding dat vandaag diende wilde directeur Jan Aghina van de NVZD ontbinding van zijn schorsing krijgen en tienduizend euro aan schadevergoeding. De NVZD wil de schorsing juist omzetten in een ontslag. Aghina is door het bestuur van de NVZD geschorst omdat hij zich niet aan zijn functieomschrijving zou hebben gehouden. Volgens Aghina ging het bestuur onprofessioneel te werk en werd hij door bestuursleden gehinderd bij de dagelijkse leiding van de vereniging. Lees meer achtergronden over deze casus in het komende nummer van de wekelijkse papieren nieuwsbrief van Zorgvisie. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook

Bestuur NVZD wil directeur Jan Aghina ontslaan

Bestuurders stemmen voor salariscode NVZD

Vakbond vindt NVZD-code onacceptabel

NVZD: ook interim-bestuurder valt onder salariscode

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Waar hebben we het over op dit niveau ! We hebben deze man aangenomen , dus je weet van te voren wie je aanneemt . Achteraf … heb ik altijd moeite mee. Het voorwerk , moet je als Bestuurders zorgvuldig doen. De Rechter erbij halen vind een teken van “zwakte “. Je kunt dat beter onderling “regelen “.
    Denk aan het Imago van je Vereniging !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.