Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Premie Menzis stijgt aanzienlijk

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De premie voor de basisverzekering stijgt in 2017 van 107 naar 119 euro per maand. Dat is een stijging van 11 procent.
geld.jpg
Foto: Fotolia

Zorgverzekeraar Menzis heeft vandaag de premies voor 2017 bekendgemaakt. 

Menzis
Menzis erkent dat de premiestijging hoog is. Om deze te dempen, heeft de zorgverzekerar 70  procent van de reserves ingezet. Dat komt in totaal naar op 173 miljoen euro, omgerekend is dat 103 euro per jaar per betalende verzekerde. De jaarpremie voor een basispolis wordt volgend jaar 1428 euro, dit jaar is dat nog 1284 euro. 

De Friesland
De Friesland Zorgverzekeraar heeft woensdag zijn zorgpremie voor 2017 bekend gemaakt. De verzekeraar biedt drie basispolissen. Van de meest populaire polis stijgt de premie met 7,9 procent. Hiervan ging de prijs van 106,50 euro naar 114,95 euro per maand. Ook De Friesland heeft reserves ingezet om de premie niet te veel te laten stijgen. Bijna 60 miljoen aan eigen vermogen is gebruikt om de zorgverzekering volgend jaar ‘enigszins betaalbaar te houden’ voor de verzekerden.

OHRA
De maandpremie voor de OHRA Zorgverzekering komt volgend jaar op 104,55 euro. Dit is een stijging van 7,60 euro. De premiestijging van de basisverzekering komt onder andere door een stijging van de zorgkosten. Ook OHRA zet eigen reserves in. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.