Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Première: Emma’s avontuur in het ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Een speciale film die kinderen moet laten zien hoe het eraan toegaat in het ziekenhuis, ging vandaag in première in het Rijnstate ziekenhuis. De film moet kinderen op een leuke manier informeren over het ziekenhuis.
Première: Emma’s avontuur in het ziekenhuis

“Het was een leuke kleine première”, laat Monique Schouten, hoofd zorgteam binnen het Kindercentrum, weten. “De acteurs waren aanwezig en werden ontvangen met een heuse rode loper. Verder was er personeel aanwezig zoals artsen, verpleegkundigen en het management. Het was echt een geslaagd feest”

Vrolijke wereld

KNO-arts Jos van Leeuwen, initiator van het filmpje: “Het meisje uit het filmpje, Emma, moet naar het ziekenhuis omdat ze buikpijn heeft; ze moet geopereerd worden. Zodra ze onder narcose is, begint ze te dromen van een hele vrolijke wereld in het ziekenhuis. De zusters en dokters zien er heel vrolijk uit en dansen, er zijn veel leuke dingen te doen voor kinderen, zoals een beddenrace.”

Enge eraf halen

Het doel van de film is het verminderen van angst en onzekerheid. “Ziekenhuisopname is een indrukwekkende ervaring”, stelt Maaike de Ridder, woordvoerder van het ziekenhuis. “Met de film willen we laten zien dat artsen en verpleegkundigen ook gewoon mensen zijn. We proberen als het enge eraf te halen.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Kinderen onder hypnose in Juliana Ziekenhuis

Toezichthouders JBZ doneren aan kinderafdeling

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.