Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Premies bekend van de ‘grote vier’

CZ en Menzis hebben dinsdag de prijs van de basisverzekering bekendgemaakt. Daarmee zijn de basispremies van de vier grootste zorgverzekeraars bekend.
Premies bekend van de ‘grote vier’

 

 

CZ heeft de premie van de natura basisverzekering verlaagd met 9,70 euro. Verzekerden gaan in 2014 daardoor 95,90 euro betalen. Bij het hoogste eigen risico van 860 euro is de premie 75,72 euro. De aanvullende verzekeringen blijven daarentegen net als vorig jaar in prijs gelijk.

Menzis

Klanten van Menzis betalen volgend jaar 75,50 euro per maand bij een eigen risico van 860 euro. Mensen die een verzekering willen afsluiten met het minimale eigen risico betalen maandelijks 95,50 euro, schrijft de verzekeraar op haar website. Dat is een daling van 10,50 euro. Ook bij Menzis blijven de meeste aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen in 2014 in prijs gelijk.

Achmea

Verzekerden bij Zilveren Kruis Achmea zijn maandelijks minimaal 70,32 euro kwijt aan de zorgverzekering, inclusief een collectiviteitskorting van 5 procent en 500 euro eigen risico. Klanten van VGZ betalen minimaal 80,95 euro per maand.

Eigen risico

Het eigen risico is voor iedereen 360 euro. Daarbovenop kunnen mensen kiezen voor een vrijwillig eigen risico tot 500 euro. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe lager de premie. Het eigen risico geldt niet voor onder meer behandelingen door de huisarts, verloskundige zorg en kraamzorg. (ANP)

2 REACTIES

  1. en jij geloof dat?
    helaas is alles ‘fake’-met die zgn marktwerking
    de centen worden gewoon uit de zakken van de burger geklopt
    een voet over de drempel van de chron. zorg kost je al 360 € en in de toekomst wordt dit allengs groter
    en als je uberhaupt in tig jaren nooit bij de dokter geweest ben, dan heb je braaf bijgedragen aan de ‘zorg’

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.