Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prikincident in VS: tienduizenden mensen onderzocht

Ongeveer 40.000 mensen die geïnjecteerd zijn in een kliniek in de Amerikaanse stad Las Vegas, moeten onderzocht worden op besmetting met hiv en hepatitis B en C. Ze hebben risico gelopen omdat medisch personeel jarenlang onzorgvuldig te werk is gegaan, meldden Amerikaanse media vrijdag.

Volgens de gezondheidsautoriteiten bestaat het risico voor patiënten die tussen maart 2004 en januari 2008 in de kliniek een verdoving kregen. Verschillende patiënten werden met dezelfde naald geprikt en ook werden flacons met verdovingsvloeistof voor meerdere mensen gebruikt.

geprikt

De gezondheidsautoriteiten kwamen de zaak op het spoor na een plotselinge stijging van het aantal gevallen van hepatitis C in Las Vegas en omgeving. Vijf besmette personen waren op dezelfde dag geprikt in de kliniek.

controle

In Nederland zijn de afgelopen maanden diverse incidenten geweest waarbij prikpennen verkeerd werden gebruikt. Honderden mensen moesten gecontroleerd worden. (de Volkskrant)

Lees ook:

Hergebruik brengt veiligheid in geding

Patiënt overlijdt na foute bloedtransfusie

500 patiënten mogelijk besmet met hiv

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.