Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prins Constantijn is voor gebruik e-health

Annelies Vermeulen
Prins Constantijn, lid van Neelie Kroes' commissariaat van de Europese Commissie, is voor het gebruik van e-health en andere ICT-toepassingen in de gezondheidszorg. Dit zegt hij in een filmpje op digitalezorg.nl.
Prins Constantijn is voor gebruik e-health

“ICT is veel meer dan alleen kostenbesparing”, zegt hij in het filmpje. “We kijken niet alleen naar grote oplossingen, maar ook naar kleine. Iemand die 200 km per maand moet reizen voor een consult, kan dit ook doen via de webcam. Dan gaat het dus niet over grote systeemveranderingen.”

“Grote systeemveranderingen kosten geld, maar het is net als elke investering: eerst moet je er geld in steken, daarna levert het geld en kwaliteitsverbeteringen op. Het gaat bovendien niet alleen om financiële investeringen, maar veel meer over een verandering van gedachten van zorgverzekeringen, patiënten en zorgverleners. Er zijn nog veel gerechtvaardigde zorgen, maar ik ben positief over ICt-toepassingen.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Neelie Kroes: Telecombedrijven moeten zich op e-health storten

Kroes: Bestrijding cybercrime randvoorwaarde voor EPD

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.