Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Prins: ‘Gehandicapten verliezen werk door kabinet’

Mark van Dorresteijn
Ruim vijftienduizend gehandicapten zullen hun werk verliezen als de plannen van het kabinet doorgaan. Daarvoor waarschuwt Greet Prins, bestuursvoorzitter van gehandicaptenzorginstelling Philadelphia in de Volkskrant.
Prins: 'Gehandicapten verliezen werk door kabinet'

Prins voorziet dat de groep niet alleen wordt getroffen door bezuinigingen op de sociale werkplaatsen, maar ook door de bezuinigingen op de Wajong, AWBZ en de Wmo. Zo zal de geplande herkeuring van Wajong’ers ertoe leiden dat gehandicapten hun uitkering verliezen. Ze moeten dan een baan zoeken terwijl veel werkgevers niet op hen zitten te wachten, stelt Prins. Datzelfde geldt voor de mensen die hun baan via de sociale werkplaats door de bezuinigingen kwijtraken. Veel mensen werken via de sociale werkplaats onder begeleiding bij ‘normale’ bedrijven. Prins verwacht dat veel gehandicapten zonder die extra steun zich op de werkvloer niet kunnen handhaven.

Deze week discussie

De Tweede Kamer praat deze week over de kabinetsplannen. Philadelphia hoopt dat er toch vormen van begeleiding blijven bestaan voor de gehandicapten op de werkvloer. De organisatie verwacht dat werkgevers dan ook meer bereid zijn gehandicapten aan te nemen. (ANP)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Hoe is het mogelijk dat de zwakken in onze samenleving opnieuw de dupe worden van alle bezuinigingen. Waarom zij???
    Moeten mantelzorgers voor hen gaan zorgen? En wat als die er niet meer zijn of niet meer kunnen? Komen we weer in middeleeuwse situaties terecht.

  2. Lees alle reacties
  3. Beweer al langer,dat de minst weerbare burger, patient het lot van de crisis moet ondergaan.
    Dank je wel bank,-pensioen-,bouw-,hypotheekambtenaar- en vezekeringsector!
    Het moet eenmaal over de rug van de burgers,waarvan uiteraard de meeste zijn en denkbaar de minste pijn daardoor hoeven te lijden????

  4. ik ken de stichting van greet prins ik denk dat de realiteit niet te stoppen is mevr prins zou wel eens gelijk kunnen hebben ook de landelijke 60.000 mensen worden weg bezuinigd wie zal dan de bewoning van de gehandicapten gaan betalen als de wajong weg valt ook datt is niet zoveel en wie gaat de begeleiding betalen en ga zo maar door ik ken de problemen die al jaren spelen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.