Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prinsenhof wint Best Practice Award

Redactie Zorgvisie
De Best Practice Award is dit jaar gewonnen door Ontmoetingscentrum Prinsenhof uit Rotterdam. In het trefpunt kunnen ouderen en mensen met een verstandelijke beperking elkaar ontmoeten in hun eigen wijk. Het centrum wordt door henzelf gerund.
Prinsenhof wint Best Practice Award

Het centrum is een voorbeeld van hoe partijen met een verschillende achtergrond kunnen samenwerken door welzijn en zorg te combineren. “Er wordt breed samengewerkt met diverse instellingen in een concept dat zich al een aantal jaren heeft bewezen,” aldus juryvoorzitter Gitta Gallé. Het project is opgezet door de buurtbewoners en heeft de steun gekregen van de bewonersvereniging, wooncorporatie Woonstad Rotterdam, zorgaanbieder Laurens en de organisatie voor gehandicapten Pameijer.

Goede investering

Woonstad Roteerdam, Laurens en Pameijer hebben een maatschappelijke businesscase laten schrijven waaruit blijkt dat iedere geïnvesteerde euro meer dan tweemaal zoveel oplevert. Het trefpunt leidt mensen met een beperking toe naar betaalde arbeid, voorkomt verpleeghuisopnames, vermindert eenzaamheid en depressie onder buurtbewoners en versterkt de eerstelijnsgezondheidszorg. De Best Practice Award voor het beste praktijkvoorbeeld van het jaar is een initiatief van instituut KMBV. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Zorgpalet Baarn- Soest en kennisinstituut Vilans voor een domoticaproject. (Zorgvisie- Eric Bassant)

Domoticaproject wint Best Practice Award

RVZ en NPCF presenteren 8 best practices zorginkoop

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.