Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Private investeerder wil Mediq overnemen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Private equity onderneming Advent International bereidt een bod voor op apotheekketen Mediq. De raad van bestuur en raad van commissarissen steunen het bod, evenals twee grootaandeelhouders die samen 20,2 procent bezitten van de uitstaande aandelen.
Private investeerder wil Mediq overnemen

Advent biedt de aandeelhouders 13,25 euro per aandeel, dat is 53 procent meer dan de koers op 21 september.

Mediq

De afgelopen zeven jaar heeft Mediq een keten opgebouwd van 225 apotheken en wil deze uitbreiden. Avent laat weten de groeistrategie van Mediq ‘volledig te ondersteunen’. Mediq zal dit beter kunnen als het straks een private onderneming is, denken alle partijen. De identiteit van Mediq wordt behouden: het hoofdkantoor blijft in Utrecht, Advent zal arbeidsvoorwaarden en pensioenrechten respecteren en er zullen geen arbeidsplaatsen verloren gaan ‘als direct gevolg van het bod.’ Advent is tien jaar actief op de Nederlandse markt. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

Mediq wijt grote reorganisatie aan beleid verzekeraars

Mediq gaat reorganiseren na slecht tweede kwartaal

Mediq neemt bedrijf in VS over

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.