Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PrivaZorg aan de slag met monitoring thuiszorg

Mark van Dorresteijn
De steunpunten van PrivaZorg maken sinds kort gebruik van monitoringinstrument. Hiermee kunnen ze hun eigen prestaties rondom de zorgverlening online en real-time inzien en vergelijken met collega-steunpunten.
PrivaZorg aan de slag met monitoring thuiszorg

Op de monitor zijn gegevens te zien als tijdige intake en opstelling zorgleefplan, tijdige tussen-/eindevaluaties en meldingspercentage van klachten/incidenten. ‘De zorg aan cliënten kan alleen goed functioneren, wanneer zorgaanbieders ook in deze financieel-administratieve domeinen effectief en efficiënt werken’, stelt Barend van Leeuwen, algemeen directeur PrivaZorg. ‘Om hierop snel en volledig grip te krijgen, is een online monitorinstrument waarop vanaf elke computer, op elk moment en 7 dagen van de week kan worden ingelogd, bijzonder nuttig. Het garandeert niet alleen dat wij letterlijk dag en nacht waken over kwalitatief hoogstaande zorg voor onze cliënten, het werkt ook motiverend voor onze zorgverleners .’

Stimulerende werking

De gegevens worden rechtstreeks vanuit het zorgregistratiesysteem in de monitor ingelezen. Het meetinstrument is levendig, enthousiasmeert en wekt ambities. Gestegen resultaten leiden direct tot zichtbare verbeteringen (rood wordt op het beeldscherm groen) en worden meteen gespiegeld aan het landelijk gemiddelde van alle PrivaZorg-steunpunten. (Zorgvisie ict)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.