Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Professor dreigt UMCG met kort geding

GRONINGEN - Professor Gert Holstege van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG), overweegt een kort geding aan te spannen tegen het UMCG. Hij voelt zich valselijk beschuldigd aldus Medisch Contact.
Professor dreigt UMCG met kort geding

Het UMCG beschuldigde Holstege ervan de privacy van de overleden Hendrikje van Andel-Schipper, ooit de oudste vrouw ter wereld, te hebben geschonden door in de media over de kwaliteit van haar hersenen te praten. De professor eiste vorige week dat het ziekenhuis deze beschuldiging direct zou intrekken. Gebeurde dat niet, dan zou een kort geding volgen, aldus Medisch Contact .

115 jaar

Van Andel-Schipper, vorig jaar op 115-jarige leeftijd overleden, stelde haar lichaam ter beschikking aan de medische wetenschap.

Goede conditie

Holstege bracht naar buiten dat uit onderzoek bleek dat de hoogbejaarde vrouw op het moment van haar overlijden over perfect functionerende hersenen beschikte. De vrouw bleek nauwelijks aderverkalking te hebben en de bloedvaten in haar hersenen verkeerden in een goede conditie, aldus Holstege.

Verbod

Het ziekenhuis verbood vervolgens de professor daarop nog verder met zijn bevindingen naar buiten te treden en noemde de gang van zaken ‘betreurenswaardig’, aldus Medisch Contact.

Rectificatie

De advocaat van Holstege, volgens het blad, heeft het ziekenhuis per brief laten weten dat het ziekenhuis dinsdag nog met een rectificatie van de beschuldigingen moet komen. Als het UMCG niet rectificeert, komt er een kort geding, dreigt de advocaat. (Medisch Contact)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.