Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Promedico en Care2U nemen gezondheidsportaal over

Zorgautomatiseerder Promedico en dochteronderneming Care2U nemen Mijn GezondheidsPlatform over van Medicinfo. Dat meldt vakblad Computable.
handjesfotolia.jpg

MijnGezondheidsPlatform is een in 2011 gestart online-platform dat de zelfzorg van patiënten ondersteunt. Medicinfo zocht naar it-partners die het portaal kunnen opschalen en doorontwikkelen. Circa dertienduizend personen maken gebruik van de zelfzorgsite. In Mijn GezondheidsPlatform zit zowel coaching bij één of meerdere chronische aandoeningen als begeleiding bij leefstijlverbetering verankerd. Het platform was onderdeel van Medicinfo, dat diensten levert op basis van zelfmanagement, e-zorg en empowerment.

Opschaling
Directeur van Medicinfo Angelique Bonte zegt op Computable.nl: ‘Wij wilden de techniek overdragen aan een partij met de specialistische kennis en kunde om de opschaling en doorontwikkeling van het platform te realiseren. In Promedico en Care2U vonden wij de geschikte partners.’

Promedico en Care2U
Het Utrechtse Promedico en Care2U uit Oirschot beschouwen de overname als een stap om verder te groeien als softwareleveranciers die gezamenlijk werken aan een geïntegreerde, regionale oplossing voor de eerstelijnszorg. Promedico is al ruim dertig jaar actief in dit veld met een huisartsen- en een apothekersinformatiesysteem.

Meerderheidsbelang
Eerder dit jaar nam het bedrijf al een meerderheidsbelang in Care2U, dat het gelijknamige ketenondersteuningsysteem levert. Promedico nam in 2015 een minderheidsbelang in dit ketenbeheersoftwarebedrijf. Michiel Boerkamp, directeur van Care2U, is verheugd met de overname van Mijn GezondheidsPlatform: ‘Er wordt al jaren geroepen dat de patiënt centraal moet staan, maar in de praktijk gebeurt dit nog te weinig. Mijn GezondheidsPlatform betrekt de patiënt écht bij het behandelproces en een gezonde leefstijl, en dat is onmisbaar in een regionale oplossing.’

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Lees hier de uitlegpagina E-Health. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.