Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Promens Care en NOVO bereiden fusieaanvraag voor

Promens Care en NOVO staan op het punt hun fusievergunning aan te vragen bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Dat bevestigt Promens Care desgevraagd. De ‘megafusie’ tussen de twee Noordelijke zorgaanbieders voor mensen met een beperking ligt vanuit de Tweede Kamer onder vuur.
Promens Care en NOVO bereiden fusieaanvraag voor

Demissionair staatssecretaris Marlies Veldhuizen van Zanten (VWS) gaf deze week antwoorden op Kamervragen van SP-fractielid Renkse Leijten over de op handen zijnde fusie tussen Promens Care in Assen en NOVO in Groningen en omstreken. Leijten vindt dat de megafusie in het Noorden niet de oplossing is om kleinschaligheid in de zorg te bevorderen, aangezien beide organisaties ‘meer dan genoeg geld op de plank hebben liggen om kleinschalige zorgvoorzieningen te organiseren.’ Promens en NOVO hebben samen 180 miljoen euro omzet. De staatssecretaris wilde geen antwoord geven op de vragen van Leijten omdat volgens haar weten nog geen vergunningsaanvraag is ingediend bij de NMa.

Voorbereiding

‘We zijn druk in voorbereiding voor zo’n aanvraag’, zegt bestuurssecretaris Edwin Martinus van Promens Care. ‘Het zal nog enkele weken duren voor dat we het gaan indienen.’ Op de kritiek van de SP op de fusie zegt Martinus dat beide organisaties goede redenen hebben om te fuseren. ‘Promens Care en NOVO willen door de samenwerking de continuïteit van de zorg binnen de AWBZ en de Wmo borgen. Speerpunt van beide zorginstellingen is het kunnen blijven aanbieden en garanderen van kwalitatief hoogwaardige zorg- en dienstverlening aan mensen met een beperking in de regio, waarbij de zorg kleinschalig en op menselijke maat georganiseerd blijft.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter ANP Lex van Lieshout)

Lees meer:

Lees de antwoorden van staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten

Wetsvoorstel zorgspecifieke fusietoets naar de Kamer

Stenge fusietoets

NZa claimt rol in fusietoets

1 REACTIE

  1. Deze staatssecretaris kun je nauwelijks beschuldigen van vooruitziend regeren , meer van nietsziend reageren. Moeten hier trouwens die 12 ,TWAALF overbodige directeuren van die andere zorg dichterbij gedumpt worden en heeft men nog enige weken nodig voor een verhullende omschrijving .De echte zorg lijdt hier niet onder?? Wacht men op D. Scheringa als adviseur. Die staat nog steeds bekend om zijn gulle betrokkenheid bij het wel en wee van zijn hypotheekgevers , die daar nog dagelijks van “”verzekerd”” zijn .Een goede reden is : het personeelsbeleid grootschalig aan te pakken om het verder binnen de perken te houden ??? Mij klinkt het in de oren als afslanken door veel te eten . Weet u wier devies dat is : …….lintwormen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.